iPhoneGeek

En Blogg om iPhone, Smartphones och Teknik

Samsung vs Apple

På listan över de bolag som tjänar mest pengar i världen finner vi Samsung på plats nio. Det kan kännas som en stor skillnad mellan dessa två men bara att de är på tio säger en hel del. Det innebär att telefonföretagen tjänar mer än Google, Walmart och Royal Dutch Shell. Allt detta skriver man om i en artikel från Svenska Dagbladets Näringsliv som kan läsas här.

Och det är ju bra intressant att se att dessa jättar ändå är någorlunda nära varandra på listan. De är ju trots allt de största av konkurrenterna när det kommer till mobiltelefoni. Samsung, som än inte har hunnit ikapp Apple, har nyligen även tagit patent på holografiska smartphon-skärmar vilket sägs vara en guldgruva (om allt går som det ska vill säga). Det kanske är det som kommer att göra att Samsung lyckas lägga i sista växeln och köra om Apple och dess iPhones och Mac-datorer. Apple har dessutom alldeles nyligen sett hur aktiekursen tappar fart, men en ska dock inte stirra sig blind på saker som detta. Det stora bolaget fortsätter att pumpa fram vinst efter vinst. I fjol uppgick vinsten till 336 miljarder kronor vilket är 7 procent högre än tidigare år.

Välj rätt mobil

Vad ska en då välja när det kommer till smartphones? Det är verkligen en smaksak. Apple säga ha en snyggare design men dåligt batteri medan Samsungs smartphones ska ha en bättre kamera men inte var lika lättnavigerad. Sedan ska en ju se vilka mobiltillbehör en har att nyttja beroende på mobiltelefon. Det kan ju faktiskt göra en stor skillnad beroende på vad man är ute efter. Många sidor på nätet säljer mobiltillbehör och om man vill ge sin telefon en personlig stil kan ju en sak vara att välja telefon efter utbudet av tillbehör. En annan idé kan vara läsa olika testrapporter för att själv jämföra, eller att välja system först och mobil sen. Så här står det om saken i ett inlägg här:

Det vimlar av erbjudanden om mobiler i olika prisklasser. Svårt att välja, även för den som vet mycket om teknik. Om du börjar med att välja system blir det enklare. Det finns bara tre stora. Alla tre systemen klarar det där som de flesta vill göra: prata, messa, ta kort, läsa mejl, kolla Facebook, surfa och lite till. Men det finns också skillnader.

Nästa Inlägg

Lämna en kommentar

© 2021 iPhoneGeek

Tema av Anders Norén