iPhoneGeek

En Blogg om iPhone, Smartphones och Teknik

Smarta telefoner

På tunnelbanan satt alla och läste tidningen. De gjorde det för att uppdatera sig om vad som hände i världen och för att ha någonting att göra. Detta händer fortfarande, man kan faktiskt se ganska många som läser tidningen på väg till jobbet. Det är dock en minoritet. De allra flesta sitter och tittar rakt ner i sina egna knän. De tittar på sin smartphone.  En apparat som kan göra i princip vad som helst. Och med alla tillbehör som finns kan till och med iPhone 4-ägarna känna sig unika.

Smartphoneanvändandet ökar

Bara senaste året har användningen av smartphones ökat med ungefär 60 procent. Det är en enorm siffra och den fortsätter ständigt stiga. Den gör det medan telefonerna blir smartare och smartare. Det går i princip att göra precis samma saker med dessa telefoner som med en vanlig hemdator. De används för allt från att hitta restauranger och adresser till att spela spel och fotografera med. Hela tiden släpps nya enheter som kan göra ännu mer, ännu bättre, med bättre skärmar. Det finns en modell för nästan alla.

De som använder smartphones mest är mellan 18- och 29år gamla. Det är dessa som, mer än alla andra, konstant är uppkopplade och hela tiden har koll på det som händer. Telefonerna gör, tillsammans med datorer, ungdomar mer medvetna om världen omkring dem och skapar en portal till gränslösa mängder information. Det är svårt för äldre personer att sortera i det konstanta informationsflöde som kastas över dem, medan ungdomarna växer upp med det och ser det som en självklarhet.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2021 iPhoneGeek

Tema av Anders Norén